基督徒何君堯形容《大叔的愛》糖衣毒藥 推廣同性戀違反「中國國安法」

0
213


聲稱基督徒、極端反同的立法會議員何君堯,昨日形容大熱劇集《大叔的愛》是「糖衣毒藥」、推廣同性戀是違反「中國國安法」。

(門徒事工急需事奉人手,閱讀下文前,煩請先進入,登記您可以事奉的崗位,多謝合作!)

何君堯昨在書展一個新書推廣活動上,提到近期大熱的《大叔的愛》,形容「食糖食得多你都會糖尿病,更何況呢隻唔係糖,係糖衣入面包住大麻。」何聲稱推廣同性戀是違反「中國國安法」:「我哋唔係針對或者歧視任何性取向,但係我冇責任將佢推廣。而中國傳統價值同家庭觀,係一男一女。我哋而家就係要推動三孩政策,你就要推動嗰啲無孩家庭,咁完全係背道而馳。違反咗中國國安法,需要弘揚中國傳統文化,防止不良思想。」

他又批評明年香港首次舉辦的同樂運動會:「披着羊皮嘅一隻比2019年還要凶險嘅一隻狼,朝著中國人社會價值觀、家庭觀,直接喺核心裏面爆出嚟。」

請支持《門徒媒體》事工化計劃:
轉數快:6323638
Payme:62544036
八達通銀包:62544036
Paypal.me/apostlesmedia
—————————-
拒絕盲目跟從、堅持聖經公義!